oktober 25, 2017

PRESSRELEASE: BRANDSKÄRS NYA BÅT MÖTER OUTDOORVÅGEN

Image

Enkelhet med ny modern lättanvänd teknik, bekvämlighet och mer sociala ytor kombinerat med egenskaper för att använda sin båt i alla väder. När Orustbaserade varvet Brandskär nu presenterar sin nya svenskbyggda båt, som går under arbetsnamnet Brandskär 290 Next Generation, är det kundernas önskemål som ligger bakom utvecklingen.

-Vi har samlat våra kunder vid flera tillfällen för att diskutera olika funktioner kring båten och vi har även gjort djupintervjuer med ett större antal kunder och intressenter. Bilden är väldigt tydlig , båten ska vara enkel att hantera och det sociala livet ombord har hög prioritet, säger Henric Carlsson, entreprenör och ny delägare i Brandskär.

-Det finns egenskaper och funktioner i en Brandskär som är heliga för kunderna och hit hör sjöegenskaper, kvalitet och rörlighet i båten. Men det finns också ett behov att lyfta in nya funktioner och vi har lyckats fånga det nya utan att behöva kompromissa med Brandskärs DNA, ”perfection and performance”. Jag är oerhört imponerad hur Jan Johansson som är pappa till de tidigare modellerna, lyckats omvandla den kundinput vi fått, till något så konkret och helt nytt. -Vi har gått på djupet i varje detalj så detta är den bästa båt som varvet någonsin byggt, fortsätter Henric Carlsson.

Brandskär 290 Next Generation har utvecklats ur framgångsrika tidigare Brandskärsmodeller, där grunden är den uppskattade och unikt karaktäristiska skrovformen, välkänt för sina fantastiska sjöegenskaper. Nu adderas kundernas önskemål om enkelhet och bekväma sociala ytor ombord. Brandskär tar därmed den stolta och rika varvstraditionen på Orust till framtiden.

-Vi bygger våra båtar i Sverige med svenska leverantörer. Andra varv lägger ut sin produktion utomlands för att jaga marginaler. Det accepteras inte av våra kunder. Kvalitet är svårt att skapa genom genvägar, säger Henric.

Modern teknik skapar enkelheten

Det genomgående temat i den nya båten stavas enkelhet och bekvämlighet. All teknik samlas och visas på en stor skärm vid förarplatsen. Direkt från ratten manövreras bogpropeller, trimplan och navigation. Alla båtens instrument finns samlade på bildskärmen. Via en app kan man dessutom t.ex. larma av, tända belysningen i båten, spela musik eller kanske sätta på värmen, lagom innan avgång.

-Vi har klockat ledtiderna från det att man står på bryggan till dess att man lagt ut. Med ny enkel teknik blir båtägandet mindre komplicerat och det blir både enklare och går snabbare att komma ut på havet. Det gäller även kapellösningen, som måste fungera på ett smidigt sätt. Folk är trötta på krångliga kapell. Kapellösningen på den här båten är både innovativ och enkel. Kunden uppskattar enkelhet och pålitlighet när man väljer en Brandskär, säger Henric Carlsson.

-Vi bygger våra båtar i Sverige med svenska leverantörer. Andra varv lägger ut sin produktion utomlands för att jaga marginaler. Det accepteras inte av våra kunder. Kvalitet är svårt att skapa genom genvägar, säger Henric.

Bekvämlighet i full ståhöjd

Bekvämligheten märks i att båten har generösa sociala ytor ombord och mycket goda övernattningsmöjligheter med en bred dubbelkoj, garderob, dusch och toalett. Allt med full ståhöjd.

-Men trenden är lättanalyserad. Det görs fler dagsturer och färre långturer med övernattning. Därför har vi även skapat en mycket rymlig social yta med bekväma sittplatser akteröver och en liknande, men mindre yta föröver. Brandskärs nya båt lanseras under våren 2018. Produktionsmålet är 8-10 båtar 2018.

-Vi har redan förhandsbeställningar för nästan halva årsproduktionen 2018, säger Henric Carlsson

Teknisk Fakta

  • CE: B-13 personer
  • Kojplatser för 2 personer
  • Längd: 9,80 m (inkl. badbrygga)
  • Bredd: 3,18 m
  • Djup: 1,0 m
  • Vikt: från 3 600 kg
  • Bränsletank: 400 l
  • Vattentank: 120 l
  • Fart: 35-40 knop beroende på motorval

Fler nyheter & events