december 21, 2018

290 OPEN OFFICIELL

Image

Denna gång presenterar det exklusiva varvet på Orust en båt som prioriterar mer däcksyta än tidigare modeller men samtidigt möjlighet för två personer att övernatta med en av klassens största toaletter som inkluderar duschmöjligheter ombord.

Den nya modellen har fått namnet 290 Open. Brandskär 290 Open har sitt tydliga DNA med de erkända sjöegenskaperna och det genuina hantverket som få varv i dag kan erbjuda sina kunder. Båten är en helsvensk skapelse utvecklad för skandinaviska förhållanden.

-Våra kunder har under många år efterfrågat en båt som har samma typiska sjöegenskap som en Brandskär är känd för men som har stor däcksyta och möjlighet att bestycka med utombordare. Vi har samlat dessa önskemål och tillsammans med vår designer jobbat fram en helt ny modell som lanseras under våren 2019 säger Henric Carlsson, entreprenör och en av delägarna i Brandskär.

-Det finns egenskaper och funktioner i en Brandskär som är heliga för kunderna och hit hör sjöegenskaper, kvalitet och rörlighet i båten. Men det finns också ett behov för funktionalitet och vi har lyckats fånga det nya utan att behöva kompromissa med Brandskärs DNA, ”Perfection and Performance”

Vi har samlat ett helt team kring båten däribland många av våra erfarna kunder som flera av dem haft många olika typer av Brandskärbåtar genom åren. Det har hjälpt oss att än en gång skapa perfektion i en form där alla varit väldigt engagerade! Uppdraget har varit att göra en ny båt som har starka rötter i den klassiska Brandskär 28:an som alla hyllar fast i en modern tappning.

-Det är alltid nervöst att sticka ut hakan och säga att vi skall göra en bättre båt än Brandskär 28:an som är en ikon i båtvärlden. Men när man får möjlighet att jobba med grundaren och pappan till 28:an, Janne Johansson så känner man sig trygg. Jag tror att varvet har lyckats att överträffa sig igen, fortsätter Henric Carlsson.

Tekniken och många av detaljerna från fjolårets succé 290 Next Generation känns igen där samarbetet med Garmin har utvecklats ytterligare för denna nya modell

Brandskär 290 OPEN har sitt tydliga ”Brandskär DNA” och utvecklats ur framgångsrika tidigare Brandskärsmodeller. Grunden är den uppskattade och unikt karaktäristiska skrovformen som blivit välkänt för sina fantastiska sjöegenskaper. Brandskär 290 Open vänder sig till en målgrupp som har höga krav på enkelhet, tillgänglighet. Konkret så har vi skapat en något mer avskalad båt med extremt generösa däcksytor utan att göra avkall på komfort för längre dagsturer med mycket bekväma övernattningsmöjligheter.

UTOMBORDARE SOM TILLVAL
Marknaden efterfrågar mer och mer utombordare och vi vill möta de kunder som har dessa krav. Båten kan bestyckas med dubbla utombordare på mellan förslagsvis 200-300 hk utöver mer traditionella inombordsalternativet. Med dubbla 300HK så passerar båten lätt 50 knop vilket inte är ett problem med det helt unika skrovet som ger en mycket trygg och balanserad kör upplevelse.

BEKVÄMLIGHET I FULL STÅHÖJD
Bekvämligheten märks i att båten har generösa sociala ytor ombord och mycket goda övernattningsmöjligheter med en bred dubbelkoj, dusch och toalett. Allt med full ståhöjd. -Men trenden är lättanalyserad. Det görs fler dagsturer och färre långturer med övernattning. Därför har vi även skapat en mycket rymlig social yta med bekväma sittplatser akteröver och en likande, men mindre yta föröver.

-Vi bygger våra båtar i Sverige med svenska leverantörer. Andra varv lägger ut sin produktion utomlands för att jaga marginaler. Det tror vi inte våra kunder accepterar. Kvalitet är svårt att skapa genom genvägar, säger Henric.

Image

TEKNISK FAKTA
CE: B-13 personer
Kojplatser för 2 personer
Längd: 9,80 m (inkl badbrygga)
Bredd: 3,18 m
Djup: 0,9 m
Vikt: från 3 000 kg
Bränsletank: 400 l
Vattentank: 140 l
Fart: 32-55 knop beroende på motorval

Fler nyheter & events