november 1, 2017

PREMIÄR FÖR BRANDSKÄR NEXT GENERATION 290

Image

Den nya Brandskär 290 är en båt för alla outdoorälskare. Modern enkelhet med ny lättanvänd teknik, bekvämlighet och mer sociala ytor byggt på vårt prisbelönta skrov. Nya Brandskär 290 Next Generation passar de som vill kunna använda sin båt i alla väder.

– Våra kunder har extrema krav på funktion, båten skall alltid fungera säger Janne Johansson, pappa till den nya 290 modellen. Vi har en fördel av att vi vinterförvarar många Brandskärbåtar här på varvet. Då upptäcker vi också hur de olika modellerna ser ut efter 1000-tals timmar under olika förutsättningar. Med den erfarenheten så finns det saker vi förbättrat redan i konstruktionen, t ex badbryggans utformning och nivå ovanför vattnet har vi nu justerat – fortsätter Janne.

Image

Fokus på sociala ytor

Varvets nya delägare Henric Carlsson är spänd över mottagandet.

-“Vi har lagt ner mycket tid på att förstå vår befintliga målgrupp men även den målgrupp som ännu inte upptäckt Brandskär. Vi har under utvecklingsarbetet stämt av med våra kunder och insett att det finns egenskaper och funktioner i en Brandskär som är heliga. Vi har inte kompromissat om sjöegenskaper, kvalitet och rörlighet i båten men vi har haft behov att lyfta in nya funktioner och teknik. Bilden har varit tydlig – båten ska vara enkel att hantera och det sociala livet ombord har hög prioritet. Jag tycker vi har lyckats fånga det nya med utan att tumma på Brandskärs ledord och DNA, ”Perfection and Performance”, säger Henric Carlsson.

– “Jag är oerhört imponerad av hur Janne Johansson, pappa till de tidigare Brandskärsmodellerna, lyckats omvandla den input vi fått till något så konkret och något helt nytt. Vi har gått in i varje detalj så detta är den bästa båten som varvet någonsin byggt”, fortsätter Henric Carlsson.

Image

Nöjd konstruktör och designer

Varvet har tagit hjälp av industridesigner Urban Södling som har bred erfarenhet från olika båtprojekt som J-Craft, Storebro, Nimbus & Micore. Utanför båtvärlden jobbar Urban fn. med Lynk & CO som är Sveriges senaste tillskott bland bilmärken.

-“Detta är ett av de roligare projekten jag jobbat med, det finns så mycket attityd och integritet i varumärket Brandskär vilket gör utmaningen till ett nöje. Vi är ett litet prestigelöst team som tillsammans skapar en helt ny båt samtidigt som vi behåller båtens tydliga DNA” säger Urban Södling.

Designen på nya Brandskär 290

Image

Bekvämligheten märks i att båten har generösa sociala ytor ombord och mycket goda övernattningsmöjligheter med en bred dubbelkoj, garderob, dusch och toalett. Allt med full ståhöjd.

Image

Det genomgående temat stavas enkelhet och bekvämlighet. All teknik och båtens instrument samlas och visas på en stor skärm vid förarplatsen. Direkt från ratten manövreras bogpropeller, trimplan och navigation. Via en app kan man dessutom t.ex. larma av, tända belysningen i båten, spela musik eller kanske sätta på värmen, lagom innan avgång..

Image

Det görs fler dagsturer och färre långturer med övernattning. Därför har vi även skapat en mycket rymlig social yta med bekväma sittplatser akteröver, men mindre yta föröver.

Image

Vår smarta sofflösning som gör att båten snabbt kan göras om till en härlig social yta för middag, umgänge och skönt soffhäng.

Image

På däck finns det plats för sociala ytor både i för och akter. Uppfällbara bord gör det enkelt att ha större sällskap ombord.

Image

När borden är nedfällda finns det gott om plats att njuta av sol, umgås och bara slappna av under varma sommardagar. För de som älskar sportfiske eller då och då önskar ett fritt akterdäck, är det enkelt att ställa om båten för att passar andra behov.

Image

Med ett nedfällt kapell skyddar vi både kapten och sällskap ombord för havets saltstänk och vindar.

Teknisk Fakta

  • CE: B-13 personer
  • Kojplatser för 2 personer, bädden ca över 2 m bred
  • Längd: 9,80 m (inkl badbrygga)
  • Bredd: 3,18 m Djup: 1,0 m
  • Vikt: från 3600 kg
  • Bränsletank: 400 l
  • Vattentank: 120 l
  • Fart: 35-40 knop beroende på motorval

Fler nyheter & events