January 29, 2021

PREMIÄR FÖR BRANDSKÄR 320

PREMIÄR FÖR BRANDSKÄR 320

Image

När Janne Johansson och hans team för 30 år sedan utvecklade den första och prisbelönta Brandskär-modellen, blev resultatet banbrytande både när det gäller design och köregenskaper. Grundaren och varvet har nu tagit fram ytterligare en ny modell som blir den tredje modellen på tre år. Fokus ligger på funktion och socialt umgänge till havs.

– Den oerhörda respons vi fått från våra senaste modeller är helt fantastisk och ett tecken på att vi ligger rätt i tiden. Det gör att vi vågar satsa på att ta fram en helt ny båt, säger Brandskärs delägare Henric Carlsson.

Lovorden var många när Brandskär 290 Next Generation lanserades 2018. Man beskrev båten som modern och rätt i tiden men med ett tydligt Brandskär DNA. Redan 2019 kom en kompletterande modell 290 Open. 2020 gick varvet in process att ta fram en ny och större modell och kan nu stolt presentera helt nya Brandskär 320.

– Vi jobbar alltid med en nära kunddialog. Våra kunder har extrema krav på kvalitet och sjöegenskaper och har uteslutande en lång erfarenhet från sjölivet. Utvecklingen av Brandskär 320 är inget undantag där vi jobbar nära ett antal kunder i att ta fram en båt som möter de krav dagens båtägare har. Brandskär 320 fokuserar än mer på upplevelser ute på havet med en möjlighet för två par eller en familj att kunna bo bekvämt ombord, berättar Henric Carlsson. Brandskär 320 är den största modellen varvet någonsin har tagit fram och under utvecklingsprocessen har stort fokus lagts på att optimera alla ytor och miljöer på båten. Detta syns inte minst på det extra rymliga akterdäcket som får ett utekök med dubbla kylar och blir en fantastisk social plats med stora sällskapsytor. Nere under däck har 30 års erfarenhet av att bygga

Brandskär och en otrolig känsla för design och detaljer resulterat i ett utrymme utöver det vanliga med två separata dubbelkojer, en stor toalett och flexibla förvaringsutrymmen.

-Våra kunder vill kunna vara aktiva i sitt båtåkande och det ställer krav på flexibilitet i alla momenten av båten. Det har varit en enorm utmaning men vi fick till det säger Janne Johansson som är grundare av Brandskärbåtar.

Brandskärs designer Urban Södling som varit med i utvecklingen av de tre senaste modellerna liknar en Brandskär vid ett precisionsverktyg som bara blir bättre med åren och ju mer det används. Det är en båt som är gjord för att användas och i nya 320 gäller det att titta noga på detaljerna och då ser man en förfining och utveckling i sin renaste form där allt är optimerat för ett liv ute till havs i alla väder. Det otroligt sjödugliga skrovet har genom åren varit ett starkt signum och en stor del av Brandskärs DNA och gjort Brandskär kända för att klara av alla typer av väder som det ibland obarmhärtiga västerhavet kan bjuda på. Skrovet har anpassats för nya 320 som därmed har lika fina sjöegenskaper som sina syskon i modellprogrammet och gör att säsongen till havs kan bli längre än för de flesta. Designen med sina klassiska linjer och ett tydligt överhäng gör det enkelt att komma i land i naturhamnar och sätta fötterna på den bohuslänska graniten.

Brandskärs förarmiljön tog 2018 ett ordentligt kliv fram när 290 NG med en förarmiljö utvecklad tillsammans med det lokala företaget Trigentic från Uddevalla. Trigentic har sedan dess blivit uppköpta av Garmin men utvecklingen och det nära samarbetet har fortsatt vilket har resulterat i att förarmiljön som hittas i Brandskär 320 är något alldeles extra. Tekniken är helt modellanpassad och optimerad in i minsta detalj. Den stora skärmen tillsammans med multifunktionsratten förser föraren med alla förutsättningar för att smidigt och enkelt navigera båten och alla dess funktioner.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna ta fram och lansera ytterligare en modell som dessutom

med sin familjeanpassning har så tydliga kopplingar till hur allting började med Janne för 3o år

sedan. Teamet vi har ute på varvet är helt fantastiskt och tillsammans med våra partners har vi

lyckats skapa något vi alla är otroligt stolta över, säger Henric Carlsson.

TEKNISK FAKTA

CE approved, number of passengers: 13 persons

Antal kojplatser: 4 st

Längd: 9,62 meter

Bredd: 3,21 meter

Depth: 1.0 meter

Vikt: Från 5 000 kg

Fuel tank: 400 liters

Vattentank: 150 liter

Motor: Volvo Penta D6-440 Maxfart: 36-40 knop

Fler nyheter & events