August 18, 2019

PREMIÄR FÖR BRANDSKÄR 290 OPEN

Image

När Janne Johansson och hans team för 30 år sedan utvecklade den första och prisbelönta Brandskär-modellen, blev resultatet banbrytande både när det gäller design och köregenskaper. Nu firar varvet 30-årsjubileum med att låta de ursprungliga ledstjärnorna verkligen genomsyra nästa generations familjebåt: Brandskär 290 Open premiärvisas på Marstrand Boat Show 23-25 augusti.
– Återigen är det kunderna som har inspirerat oss till helt nya lösningar, säger Brandskärs delägare Henric Carlsson.

Lovorden var många när Brandskär 290 Next Generation lanserades 2018. Modellen var resultatet av en nära dialog med alla de erfarna båtmänniskor som lärt känna Brandskärs unika sjöegenskaper under många år.
– All den värdefulla input vi fick den gången har vi nu också tagit med i utvecklingen av Brandskär 290 Open, som är byggd på samma skrov men är ännu mer anpassad för dagsupplevelser på havet, berättar Henric Carlsson.

Skillnaden kommer att bli tydlig när de båda 290-modellerna visas på Marstrand Boat Show 23-25 augusti.
– Som namnet antyder så är vår helt nya modell Brandskär 290 Open mer öppen. Vi har utökat utrymmet på fördäck och kortat både pulpeten och taket något. Det, tillsammans med att vindrutan är bakåtlutad, ger en öppnare känsla och däcksytor som är optimerade för härliga dagsturer. Vi har hämtat mycket av inspirationen från Brandskär 28, som var första modellen som lanserades 1989, berättar Henric Carlsson.

Fören, med sitt tydliga överhäng, gör det enkelt komma i land i naturhamnar och sätta fötterna på den bohuslänska graniten. Och båtens trygghet i vattnet blir extra tydlig i lite kraftigare vindar och sjögång. Brandskärs känsla för detaljer är förstås påtaglig även i 290 Open. Det avspeglar sig inte minst i den nydesignade förarmiljön, där elektroniken utvecklats tillsammans med Garmin.
– Vi är måna om vårt DNA. Därför samarbetar vi enbart med konstruktörer och designers som delar grundaren Janne Johanssons yrkesstolthet och hängivenhet för att bygga en båt, som verkligen lever upp till de höga krav som våra kunder har, understryker Henric, som aldrig upphör att imponeras över sin kompanjon och teamet på varvet.

Inneutrymmena med toalett, dusch och två kojplatser är mycket generösa för att vara en båt anpassad för dagsutflykter. Multifunktionsratten och den överskådliga bildskärmen vid förarplatsen gör det ännu enklare att manövrera och navigera. Mycket fokus har också lagts på att öka tillgängligheten och med applösningen kan larm, belysning och andra funktioner hanteras snabbt och lätt via mobilen i god tid före avgång.

Nu ser Henric och Janne Johansson fram emot att välkomna alla ombord för att uppleva Brandskär 290 Open under Marstrand Boat Show.
– Det känns fantastiskt roligt att kunna fira Brandskärs 30-årsjubileum med att lansera en ny och familjeanpassad modell som har så tydliga kopplingar till hur allting började, säger Henric Carlsson.

Image

TEKNISK FAKTA
CE: B-13 personer
Kojplatser för 2 personer
Längd: 9,80 m (inkl badbrygga)
Bredd: 3,18 m
Djup: 0,9 m
Vikt: från 3 000 kg
Bränsletank: 400 l
Vattentank: 140 l
Fart: 32-55 knop beroende på motorval

Fler nyheter & events