Brandskär 290 NG "Havet finns där för att upplevas" Mer information En ny generation Brandskär med tidlös perfektion och prestanda. Gjord för dig som vill kunna uppleva havet på riktigt.

"Havet finns där för att upplevas"

Brandskär 290 NG

En ny generation Brandskär med tidlös perfektion och prestanda. Gjord för dig som vill kunna uppleva havet på riktigt

Image
Vår version av lyx

Perfection. Performance.

Med användaren och användandet i fokus har vi skapat 290 NG. En ny generation Brandskär med tidlös perfektion och prestanda. Vi tror på att havet är till för att upplevas och med den nya båten har vi tagit vara på vårt arv och byggt en båt som gör att du kan uppleva havet 365 dagar om året.


Vår bästa båt hittills, byggd för att användas

"Havet finns där för att upplevas"

Med lanseringen av 290 NG sätter vi standarden för hur en båt av den här typen ska se ut och klara av och visar att det är möjligt att kombinera robusthet och sjöduglighet med hög komfort och sociala ytor. 290 NG är byggd för dig med som värdesätter hög komfort och enkelhet tillsammans med ett gediget hantverk och banbrytande teknik.


Jämfört med föregångaren 290 Classic har 290 NG genomgått stora förbättringar av de sociala ytorna i aktern, fått en otroligt fin ruff föröver och med den banbrytande tekniken från Garmin blir 290 NG så enkel att hantera att man utan problem ska klara det på egen hand om det behövs. Något som däremot är precis samma på 290 NG och 290 Classic är det otroliga skrovet som är välkänt för sina otroligt fina sjöegenskaper.


BANBRYTANDE TEKNIK

Ledorden under utvecklingen av nya Brandskär 290 NG har varit enkelhet och bekvämlighet. Tack vare en helt ny och banbrytande teknik från Garmin/Trigentic så samlas all teknik på en stor skärm vid förarplatsen och från ratten manövreras bogpropeller, trimplan och navigation. Osökt kan man enkelt dra paralleller med dagens moderna bilar som är fyllda med teknik och hjälpsystem. All central information och styrfunktioner att hantera via en app för att förenkla båtägandet. I denna kan man enkelt larma av, styra belysningen, spela musik, tidsinställa värmen för att mötas av en varm båt när det är dags för avfärd. Appen ger även viktig information till användaren. t ex när det är dags att fylla på vatten eller tömma septiktanken eller om båten behöver tankas innan avfärd. Brandskär 290 NG är den första båten i världen som utrustas med den här nya tekniken från Garmin och det är bara början på ett långt samarbete företagen emellan. Båtens teknik är optimerad för att förenkla och minimera de steg som måste från det att man står på bryggan till dess att man har lagt ut. Målet har hela tiden varit att göra båtägandet så enkelt som möjligt så man ska kunna fokusera på att uppleva havet och inte behöva spendera för mycket tid med att komma iordning. Kapellet som även det är utvecklat och förfinat är enkelt att ta upp och ner arbetar tillsammans med den banbrytande tekniken och det sjösäkra skrovet för att alla ska känna sig trygga med att både äga och åka i en Brandskär.


 • Intuitiv förarmiljö
  Tack vare Brandskär nära samarbete med Garmin är nya 290 NG första båten i världen som är utrustad med Garmins senaste teknik för enkelt handhavande och möjlighet att styra all elektronik i båten från plottern eller din smartphone.
 • Viktigaste funktionerna direkt på ratten
  Med inspiration från bilindustrin är 290 NG utrustad med en ratt där du som användare aldrig har de viktigaste funktionerna längre bort än en knapptryckning.
 • Nattnavigering
  290 NG är förberedd för att enkelt anpassa all belysning på båten för nattnavigering. Det betyder att föraren har optimerad ljusbild från plotter och båtens allmänbelysning som gör att hen kan lägga full fokus körningen.

BEKVÄMLIGHET I FULL STÅHÖJD

Bekvämlighet är något som har stått i fokus under utvecklingen av 290 NG. Båten har generösa sociala ytor både i för och akter finns gott om plats och bekvämligheter för två personer att övernatta i båten. En rymlig dubbelkoj med garderob med torkmöjligheter samt ett separat utrymme för dusch och toalett, allt med full ståhöjd. Förarbetet och intervjuer under arbetet visade en tydlig trend i hur folk idag väljer att använda sin båt.

– Trenden är lättanalyserad. Det görs fler dagsturer och färre långturer med övernattning. Därför har vi med 290 NG skapat en otroligt rymlig sociala yta akteröver och en liknande, men något mindre, föröver. Tio – tolv personer åker utan problem ut på en dagstur där man kan njuta och umgås ute till havs


 • Full ståhöjd
  I nya 290 NG är ruffen helt omgjord och allt är optimerat för att två personer ska kunna bo bekvämt och njuta av tiden ute till havs.
 • Ventiler och högtalare
  Ruffen är utrustad med sex öppningsbara ventiler och en taklucka för att kunna anpassa inomhusklimatet efter väder. Som tillval finns det möjlighet att få förstklassigt ljud tack vare högtalarsystem och slutsteg från Fusion.
 • Garderob med torkmöjligheter
  Som standard finns en garderob med både värme och dränering. Perfekt för att snabbt torka sjöstället från Tenson som följer med på köpet med nya 290 NG. Under garderoben finns det två lådor som är perfekt anpassade för rymma de två duffelbags från Tenson som följer med båten och gör packningen enkel och smidig.
 • Separat WC och dush
  Kanske den största nyheten i ruffen är det helt separata dusch och toalettutrymmet. Innanför dörren av betsad ask rymmer sig en vattentoalett samt en dusch i full ståhöjd som komplement till den utedusch som finns på akterdäck.
 • Två duschar
  I nya 290 NG finns det två duschar. En i full ståhöjd tillsammans med toaletten och en på akterdäck för att enkelt kunna spola av saltvattnet efter en skön dag med bad.
 • Trappa i Corian och stämningsfull belysning
  Trappan ner till ruffen är gjord i materialet Corian för att få perfekt passform och en oslagbar hållbarhet. Hela ruffen är utrustad med stämningsbelysning som gör att man alltid hittar det man behöver. För att hålla balansen i grov sjö finns det dessutom rejäla läderklädda handtag att ta tag i när man rör sig nere i ruffen.

ETT SVENSKT BYGGE

Sedan starten 1995 har Brandskär byggts med passion på Vindön, Orust. Det började då som ett projekt för att bygga en sjödugligbåt som skulle klara av att vara på havet 365 dagar om året. Idag, många år och båtar senare, finns grunden stabilt kvar och modellprogrammet har förfinats och anpassats efter hur båtarna används och vad som möjliggörs med ny teknik.


Med 290 NG tar Brandskär ännu ett stort kliv framåt och sätter standarden för hur en båt av den här typen ska se ut och klara av och visar att det är möjligt att kombinera robusthet och sjöduglighet med hög komfort och sociala ytor. Ledorden för utveckling och bygget har alltid varit prestanda och perfektion. Genom åren har det visat sig vara ett vinnande koncept och Brandskär har klarat sig igenom både låg och högkonjunktur men fanan i topp. För att bibehålla kvalitet har varvet gått mot strömmen och trots något dyrare produktion valt att behålla all tillverkning i Sverige.


– Framtiden ser ljus ut och den lyckade lanseringen har gett oss mer självförtroende och bekräftar att vi är rätt ute . Vi bygger våra båtar i Sverige med svenska leverantörer. Många andra lägger ut sin produktion utomlands för att jaga marginaler. Skulle vi göra det så tappar vi möjligheten att kontrollera produktionen själva och då finns det alltid en osäkerhetsfaktor när det kommer till


 • Unikt apparatrum
  I nya 290 NG finns det ett unikt apparatrum. Här är alla installationer samlade på ett ställe för att man enkelt ska komma åt. Optimalt både för dig som ägare och även otroligt tidseffektivt för den som gör service på båten.
 • Hastighetsberoende ankarspel
  Tack vare kopplingen mellan Garmins teknik och motorn från Volvo Penta känner båten automatiskt av hastigheten på båten och kan därmed se till att ankaret inte släpps ner av misstag under gång.
 • Det är detaljerna som gör helheten
  Inget på nya 290 NG har lämnats åt slumpen utan varje detalj är gjord till perfektion. Det gör att ni kan njuta både av ett vackert hantverk samtidigt som ni finner lugnet i den oslagbara natur som havet erbjuder.

Priser och utrustning

På varvet på Vindön bygger vi mellan 10-15 båtar per år. Det gör att vi har möjlighet att ha en tät dialog med dig som beställare och anpassa båten efter just era behov och önskemål. Nedan listar vi grundpriser, standardutrustning och förslag på utrustningspaket. 


Kontakta oss för mer information och en provkörning 


Inombordare Bensin

Volvo Penta V8 350  -  1 980 000

Inombordare Diesel

Volvo Penta D4 260  -  2 090 000

Volvo Penta D4 300  -  2 160 000

Volvo Penta D6 330  -  2 130 000

Volvo Penta D6 370  -  2 270 000

Image

Vill du uppleva 290NG på egen hand?

Boka Provkörning

Precis som havet så är det bäst är att uppleva 290NG på riktigt. Kontakta oss för en privat provkörning och besök på varvet på Vindön

Boka provkörning