Brandskär 28 "Där allt började" Mer information Brandskär 28 är vår första båt som fick inspiration av fiske och dykning långt ute i västerhavet.

"Där allt började"

Brandskär 28

Brandskär 28 är vår första båt som fick inspiration av fiske och dykning långt ute i västerhavet.

Vår första båt med prisvinnande design

"Inspirerad av fiske och dykning långt ute i västerhavet"

Brandskär 28 är vår första båt som fick inspiration av fiske och dykning långt ute i västerhavet. Aktiviteter som ställer höga krav på design och köregenskaper. Båten skulle kunna lasta mycket folk för friluftsliv som exempelvis sport och hummerfiske. Den första serien av 28:an var en öppen båt med pulpet som klarade att hantera tuffa väderförhållanden men som även i grov sjö är torr på däck. Dykindustrin fick snabbt upp ögonen för båten i och med att den klarade mycket och tung last och det var enkelt att röra sig ombord. Båten kunde förflytta sig snabbt över stora ytor med mycket folk och blev väldigt populär. Efterhand dök kraven på en enklare hytt med en kapellösning upp. Efter tester visade det sig att enbart inte är ett alternativ för en båt som ska klara tuffare väder i höga hastigheter. Efter skissande och testande fick nu Brandskär sitt klassiska signum, det fasta taket/hardtopen tillsammans med en ny typ av pulpet. Förändringen gjorde att man kunde vara skyddad mot väder och vind utan att tappa rörligheten och närheten till vattnet. Pulpetens utformning gav möjlighet till en enklare sittdel på fördäck och förbättrade nämnvärt utrymmet nere i ruffen utan att inverka på rörligheten uppe på däck. Dessa smarta lösningarna gjorde att Brandskär 28 vann utmärkelser för sin genomtänkta design år 1990.

Image

Vill du uppleva Brandskär på egen hand?

Boka Provkörning

Precis som havet så är det bäst är att uppleva en Brandskär på riktigt. Kontakta oss för en privat provkörning och besök på varvet på Vindön

Boka provkörning